Taal
Eerste startdatum
Duur
Locatie
25%
hervalt na re-integratie
Leer hoe je dit percentage voor jouw organisatie verbetert dankzij de faciliterende rol, onze methodiek, inzichten en tools. Als neutrale gesprekspartner kun je van werkhervatting een positieve ervaring maken voor medewerker, werkgever én organisatie.
Toolbox
voor re-integratie
Dankzij de re-Integratie toolbox met kaartenset, tools en digitale scan, leer je hoe je de nodige aanpassingen kan identificeren en bespreekbaar maken (een van de doorslaggevende elementen bij re-integratie).
Wetenschappelijk
onderbouwd
De leerstof is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over re-integratie na burn-out. Hiermee onderscheidt de opleiding zich, en dus ook jij of jouw organisatie als facilitator!
Open House op 11 februari, maak kennis met AMS
Om je nog beter te informeren over dit programma, nodigen we je uit voor de 'Open House' infoavond van 11 februari van 18:00 tot 21:00. Tijdens dit event met demolessen en infosessies krijg je een inzicht in de inhoudelijke en praktische aspecten van onze opleidingen en staan we klaar om op je vragen te antwoorden. Bovendien is er gelegenheid tot netwerken met andere geïnteresseerden en kan je onze Decaan Steven De Haes, faculty en de programmaverantwoordelijken ontmoeten.
Neem deel aan onze Open House >Waarom deze opleiding?
Ondernemingen worstelen met de re-integratie van mensen na burn-out. Uit onderzoek blijkt dat 25% hervalt. Het falen van de re-integratie en herval heeft een impact op de duurzame werkcultuur en het team terwijl de financiële kosten oplopen, kortom een neerwaartse spiraal.
Om een re-integratieproces goed te laten verlopen, heb je een proactieve, gedragen aanpak nodig met heldere afspraken en een goede opvolging. Maar hoe doe je dat op een gestructureerde en succesvolle manier? Hoe pak je hier een neutrale rol in op binnen je organisatie of kan je als externe een organisatie hierin ondersteunen?
Ontdek met de opleiding Strategische re-integratie na burn-out hoe jij een succesvolle re-integratie na burn-out faciliteert !
Download de brochureEen facilitator werkt in functie van het dialoog proces tussen medewerker én werkgever (vaak leidinggevende), ondersteunt en brengt beide partijen tot elkaar, én kijkt met hen naar wat mogelijk is.
Eva Geluk - Onderzoeker Human Centered Design, senior projectleider Stress and Burnout
Wat leer ik?
Dankzij deze opleiding weet je hoe je een neutrale faciliterende rol kan oppakken en dialoog tussen medewerker en werkgever kan vormgeven. Daarnaast kan je de verkregen inzichten gebruiken om binnen een organisatie een beleid mee uit te stippelen.
- Je leert hoe je vanuit een neutrale rol het re-integratieproces faciliteert voor zowel medewerker als leidinggevende.
- Je krijgt een hands-on aanpak om de re-integratie noden van de medewerker in kaart te brengen en de regelmogelijkheden af te stemmen met de job en organisatie (in de eerste instantie de leidinggevende).
- Je leert hoe de verschillende betrokken partijen (leidinggevende, huisarts, arbeidsarts, hulpverlener, organisatie, mutualiteit, enz.) in een duurzame werkhervatting passen.
- Je leert wat een werkhervattingsproces inhoudt en je krijgt een duidelijk stappenplan en praktische inzichten over wat een werkhervatting duurzaam maakt.
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
De methodologie uit deze opleiding bouwt verder op onderzoek van Antwerp Management School en werd ontwikkeld in het kader van een ESF-project samen met Mensura en de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches. Het onderzoek focust zich op de hefbomen en succesfactoren voor een geslaagde werkhervatting
Hiermee onderscheidt deze opleiding zich en ga jij als externe coach, HR consultant, arbeidsarts, preventie adviseur of interne HR, welzijn of preventie-medewerker met de juiste inzichten, methodiek en tools aan de slag als re-integratie facilitator.
Ontdek meer redenen om deze opleiding te volgenVerhoog het succes van re-integratie na burn-out
Via deze masterclass heb je een hands-on aanpak om een dialoog tussen medewerker en leidinggevende te faciliteren die je in staat stelt de noden en mogelijkheden op elkaar af te stemmen opdat de werkhervatting goed en duurzaam kan verlopen. Dit wordt ook wel 'co crafting' genoemd. Hoe dit proces precies werkt, lees je hier.
Dankzij de aanwezigheid van de academicus en/of praktijkbegeleider, verrijk je jouw kennis en inzichten met een stabiele en juiste ondersteuning, zowel op theoretisch als praktisch vlak.
Op het einde van de opleiding heb je alles in handen om de centrale en neutrale spil te zijn die een veilige omgeving en voorwaarden creëert waardoor werkhervatting zowel voor de werkgever als de medewerker een positieve ervaring wordt.
Ontdek het programma en de leerdoelenMeer weten over de masterclass Strategische re-integratie na burn-out?
Hefbomen voor een geslaagde werkhervatting na burn-out
Hoe komt het dat steeds meer mensen langdurig ziek zijn omwille van een burn-out? Ondanks alle aandacht voor preventie en welbevinden, zowel in de privésfeer als op het werk? Het is toch gek dat je ziek van werk kan worden? Waarom worden zoveel mensen opnieuw ziek of zijn ze bang om te hervallen wanneer ze terug aan de slag gaan? Hoe kan je succesvol het werk hervatten? Deze vragen lagen aan de basis van het onderzoeksproject 'Re-integratie na burn-out: hefbomen en succesfactoren voor een geslaagde werkhervatting.'
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Human Resources & Leadership? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en vink het juiste topic aan.
Start de registratieprocedure
Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.