Slimme ecosystemen creëren
Onderzoeksprojecten
Huidige projecten (1)
FOSSTER- duurzaamheidsproject Antwerpen
Het FOSSTER-project heeft als doel om in de komende drie jaar de bestaande begeleidings- en ondersteuningsdiensten van de Energiehuizen te bekijken, bundelen en te combineren met goede praktijken uit andere gerelateerde projecten. Op die manier zullen we tot een one-stop-shop-model komen voor verschillende soorten huiseigenaars.
Afgelopen projecten (12)
EICAA - Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance
Het project "Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance" (EICAA) heeft tot doel een digitaal platform te ontwikkelen voor de beoordeling en ontwikkeling van ondernemerscompetenties.
Seminarie Organisatienetwerken binnen het competence center Smart Ecosystems
Smart Shipping Ecosystem Audit (Port of Antwerp)
Onderzoek naar de ecosysteemvoorwaarden voor de groei van de markt voor smart shipping toepassingen.
SPEED
Het bouwen van een ecosysteem voor de ontwikkeling van slimme havenapps in België, Frankrijk, Nederland en het V.K., om de kloof te dichten tussen de Europese havenwereld en de opkomende markt van gegevenswetenschap – IoT.
Paradigms 4.0
Bouwstenen voor een ‘high road’ digitale transformatie van de industrie
Smart City Marktplaats
Een online platform waar gemeenten op zoek kunnen gaan naar Smart City-oplossingen en -samenwerkingen met andere gemeenten.
Watertruck+
Watertruck is een innovatief transportmiddel voor goederenvervoer op de kleine waterwegen dat gebruik maakt van kleine, zelf-aangedreven of niet-aangedreven, gestandaardiseerde duwbakken. Gecombineerd met kleine of grote milieuvriendelijke duwboten, ingezet bij de konvooivaarten, zorgt het concept voor een maximale flexibiliteit van de activiteiten met behoud van een maximaal regionaal bereik door de kleine binnenwaterwegen te verbinden met het TEN-T netwerk.
Integrale duurzaamheidstool voor lokale besturen
Dit onderzoek wil lokale besturen de nodige handvaten bieden om een organisatiebreed beleid uit te bouwen waarbij duurzaamheid in alle onderdelen en geledingen doordringt en waarbij de verschillende reeds ondernomen stappen opgenomen worden in het grotere geheel.
ZoZo – Van zorg(zaam) onderzoek naar zorg(zaam) ontwerp
KU Leuven, departement architectuur, beschikt over heel wat data als resultaat van meer dan acht jaar gebruikersonderzoek in de zorg. Hoe kunnen bedrijven die data inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe diensten, producten, gebouwen, ruimtes … in de zorg?
Watertruck
Met Watertruck wilden we het vrachtvervoer over kleine binnenwateren verder ontwikkelen en optimaliseren door de introductie van een nieuw navigatieconcept bestaande uit een duwboot en aangepaste duwbakken. Zo wordt een efficiënt en flexibel model van vervoer op de weg toegepast op de binnenvaart.
I-Tex
Hoe kunnen B2B textielbedrijven specifieke producten ontwikkelen en verkopen via e-commerce? I-Tex richt zich hoofdzakelijk tot B2B textielbedrijven in Vlaanderen die de ambitie hebben om via e-commerce hun businessmodel te transformeren. De transformatie gaat van een model waar producten worden verkocht via tussenschakels naar een business model waar de producten niet enkel via distributeurs, maar ook via e-commerce aan de eindklant worden verkocht.
De Delende Stad
Hoe maken we van Antwerpen een duurzame deeleconomie? Onder leiding van Stadslab2050 zocht Antwerp Management School uit welke rol AMS zelf kan spelen om de lokale deeleconomie te stimuleren. Naar aanleiding van de verhuis naar Campus De Boogkeers werden hiervoor drie experimenten in en met de buurt opgezet.