Your current webbrowser is outdated. Update your browser.
Een kern van voltijdse academici, in dienst van AMS of gedeeld met de Universiteit Antwerpen, vormt de ruggengraat van de AMS faculty gemeenschap. Aanvullend daarop heeft een grote groep academici uit andere universiteiten, lokaal en internationaal, en lesgevers met praktijkervaring in de bedrijfswereld een deeltijdse opdracht aan de school. Door hun specifieke expertise en hun professionele ervaring geven zij volledige, praktijkgericht en wetenschappelijk actuele managementinzichten. Samen bezorgen zij al onze deelnemers een leerervaring van topkwaliteit.
Als excellente managementschool willen wij koploper blijven op het vlak van bedrijfsinnovatie en -transformatie. Dankzij ons uitgebreide onderzoeksteam houden we de vinger aan de pols omtrent bedrijfswetenschappen, management en organisatie. Dit doen we zowel door nieuwe kennis te creëren via onderzoek als door samen met partners effectieve veranderingen te realiseren. Onze ambitie is dan ook duidelijk: “Opening minds to impact the world”. We doen dit vanuit drie kernwaarden: een globale mindset, maatschappelijk bewustzijn en kritische reflectie.
Paper nr. 5. In deze whitepaper verkennen we bestaande definities en perspectieven om een dieper inzicht te krijgen in hoe organisaties handelen op het gebied van duurzame transformatie. Door twee scenario's voor duurzame transformatie te introduceren - zwakke en sterke duurzame transformatie - geïnformeerd door organisatietheorieën, proberen we onze belangrijkste onderzoeksvraag te beantwoorden: 'Wat is de potentiële bijdrage van verschillende organisatie- en strategietheorieën voor het concept van duurzame transformatie?' (De paper is in het Engels).
Thuiswerk lijkt een blijver te worden: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om kantoren te sluiten en hun medewerkers vanop afstand te laten werken. Een hybride kantooromgeving – combinatie tussen werken vanop afstand enop kantoor – richt je het best in vanuit de noden van de gebruiker.
Beleggers zijn tegenwoordig verplicht om ESG-kwesties (milieu, maatschappij en goed bestuur) in overweging te nemen als onderdeel van hun fiduciaire plicht. Daarom wordt het steeds belangrijker om duurzame beleggingen te identificeren die ook financiële waarde hebben. Een sector waar dit vooral onderontwikkeld is, is de vastgoedsector. Dit heeft veel te maken met de vertroebelde conceptualisering van ESG. In dit artikel identificeren we de belangrijkste lacunes in de literatuur en de praktijk, en bieden we een kader om beter te begrijpen hoe ESG-factoren maatschappelijke en financiële waarde kunnen toevoegen in de vastgoedsector.
De paper is Engelstalig.