Your current webbrowser is outdated. Update your browser.
Een kern van voltijdse academici, in dienst van AMS of gedeeld met de Universiteit Antwerpen, vormt de ruggengraat van de AMS faculty gemeenschap. Aanvullend daarop heeft een grote groep academici uit andere universiteiten, lokaal en internationaal, en lesgevers met praktijkervaring in de bedrijfswereld een deeltijdse opdracht aan de school. Door hun specifieke expertise en hun professionele ervaring geven zij volledige, praktijkgericht en wetenschappelijk actuele managementinzichten. Samen bezorgen zij al onze deelnemers een leerervaring van topkwaliteit.
Als excellente managementschool willen wij koploper blijven op het vlak van bedrijfsinnovatie en -transformatie. Dankzij ons uitgebreide onderzoeksteam houden we de vinger aan de pols omtrent bedrijfswetenschappen, management en organisatie. Dit doen we zowel door nieuwe kennis te creëren via onderzoek als door samen met partners effectieve veranderingen te realiseren. Onze ambitie is dan ook duidelijk: “Opening minds to impact the world”. We doen dit vanuit drie kernwaarden: een globale mindset, maatschappelijk bewustzijn en kritische reflectie.
Het thema ‘werknemersparticipatie’ is vandaag meer dan ooit actueel in het managementdiscours. Organisaties worden platter, hiërarchische bureaucratieën worden afgebouwd, leiderschap wordt meer ‘gedeeld’ en ook buiten de hiërarchie om opgenomen. Dit creëert ook verwachtingen ten opzichte van werknemers: zij dienen hun stem steeds meer en beter te laten horen. Werknemersparticipatie is op die manier niet langer iets louter ‘gewenst’, maar eerder iets dat ‘vereist’ wordt (Knoll et al., 2016).
In deze whitepaper schetsen we de resultaten en analyse, gebaseerd op een bevraging bij 1598 werknemers.
Beleggers zijn tegenwoordig verplicht om ESG-kwesties (milieu, maatschappij en goed bestuur) in overweging te nemen als onderdeel van hun fiduciaire plicht. Als zodanig wordt het steeds belangrijker om duurzame beleggingen te identificeren die ook financiële waarde houden. Bovendien heeft de Covid-19 pandemie bewezen dat vastgoed een cruciale rol te spelen heeft in maatschappelijke duurzaamheid. In de vastgoedsector is er tot nu toe niet veel bekend over ESG. Dat heeft veel te maken met de vertroebelde conceptualisering en de uiteenlopende meting van ESG.
In deze white paper bespreken we de waarde van ESG voor vastgoed, zowel voor beleggers als vastgoedprofessionals.
In april 2020 lanceerden we in volle coronacrisis een bevraging bij organisaties over de impact van COVID-19 op hun menselijk kapitaal. Niets deed toen vermoeden dat we meer dan een jaar en 5 bevragingen later, nog steeds onderzoek zouden doen naar de gevolgen van de pandemie voor werk en loopbanen – intussen niet enkel bij werkgevers, maar ook bij werknemers. In dit onderzoeksrapport leest u meer over onze belangrijkste bevindingen.