Design Thinking als SUPERPOWER voor je organisatie
Strategie & Innovatie
Innoveren stuit vaak op weerstand, niet in het minst vanuit je eigen organisatie: “Ik wil wel innoveren, maar ik krijg stakeholder x en/of departement y niet mee in het traject.” De oorzaak van deze weerstand is vaak te vinden bij een van deze vier factoren:
• het ontbreken van een gedeelde visie en gedeeld doel (purpose en leiderschap);
• het onvoldoende beheersen van het innovatieportfolio (strategie);
• het ontbreken van de juiste mindset in je team (empathie, optimisme);
• het ontbreken van geprofessionaliseerde processen en methodologieën die leiden tot innovatie (skills & capabilities).
Deze factoren zijn moeilijk top-down te implementeren; je moet ze bottom-up voeden en ondersteunen. Design thinking blijkt in de praktijk een ideale drager te zijn om – vanuit de mensen en de projecten – te werken aan deze vier hoekstenen van een ondernemende organisatie.
Wil jij met jouw team samen de toekomst van je organisatie in handen nemen maar weet je nog niet exact hoe? Neem dan zeker deel aan het webinar Design thinking als SUPERPOWER voor je organisatie.
Tijdens deze sessie leer je op een laagdrempelige manier:
• wat design thinking eigenlijk is;
• de zin en onzin van (investeren in) design thinking;
• de effecten van design thinking op je bottomline;
• design thinking als superkracht in transformatieve tijden;
• design thinking als antwoord op tal van jouw ‘hoe-vragen’.
Over de docent
Remco Lenstra behaalde zijn Master of Product Design in 2000 en werkte vervolgens tien jaar in de maakindustrie, onder meer als R&D-manager. Daarna ging hij aan de slag bij Flanders lnshape, waar hij werkte aan een onderzoeksprogramma rond het toegankelijk en toepasbaar maken voor de industrie van academische kennis over innovatie. In 2016 werd Flanders lnshape opgenomen binnen Antwerp Management School. Remco staat bij AMS als academisch directeur Business Design & lnnovatie in voor het inbedden van een designgedreven aanpak bij onderwijs, overheid en bedrijven via opleidingen en consultancy. Vanuit zijn bv Re-framed werkt hij daarnaast als onafhankelijk consultant, docent en spreker.
Praktische informatie
Datum: Dinsdag 7 september, van 11:00 tot 12:30
Deelname is gratis, registratie verplicht